Familie na WO II

Familieleven na de oorlog

Bij de bevrijding, in oktober 1944, werd onze woning in de Stationstraat 115 door twee Duitse granaten getroffen. Het dak en alle ramen werden vernietigd, jammer genoeg ook een mooi glasraam in de hal, een kunstwerk van Teurlinck uit Mechelen.

Na al de oorlogsgebeurtenissen en zelfs na herstelling van ons huis wilde mijn vrouw de winkel niet meer verder uitbaten, temeer daar geen van de meisjes interesse toonden in de zaak...

Hier sluit pa -Jan Meeusen- zijn levensbeschrijving af. Door gesprekken met Jan en zijn dochters konden wij zijn levenswandel verder uitschrijven.

Een jaar na de bevrijding, op zondag 29 juli 1945 werd Henri, frater Ludovicus, Dominicaan en enige zoon van Jan Meeusen en Edganda De Paepe door Monseigneur J. Van Cauwenberg tot priester gewijd. De plechtige eremis volgde op 22 augustus 1945 in het tot Kapel omgebouwde gildenhuis van Essen.


Henri Meeusen, Edgarda de Paepe, Jan Meeusen



Menu


In de noodkerk, naast de broederschool (nu Vorselmans) huwde op 30 mei 1949 de jongste dochter Renée met Jos Slembrouck.
Vijf meisjes en een jongen maakten het gezin volledig: Suzanne, Rita, Jan, Vera, Godelieve en Greta.



Huwelijksfoto voor de noodkerk

Op dinsdag 12 april 1955 huwde Magdalena, tweede dochter uit het gezin Meeusen-De Paepe en werkzaam in het jongenstehuis Iepenburg te Schoten, met Frans Kuyps, weduwnaar met twee kinderen en woonachtig te Sint-Lenaarts. Het gezin Kuyps-Meeusen verhuisde na hun huwelijk naar Essen. De volgende jaren kregen Jos en Wim er nog een zus en drie broers bij: Bea, Jan, Stefan en Bart.

Inzegening van het huwelijk door Deken Verbist in de nieuwe kerk
 Enkele foto’s van Jan Meeusen in zijn ambt van Schepene